Mode

Je eerste date: 5 tips voor de perfecte outfit

posted by Erik June 4, 2018 0 comments
Date

Een eerste date is al spannend genoeg zonder dat je over je outfit in zit. Laten we je die zorg daarom ontnemen. Wat trek je aan op een eerste date? Hier de tips.

Tip 1: wees jezelf

Voordat je deze lijst doorspit is de gouden tip: wees jezelf. Trek niet iets aan wat je niet gewend bent te dragen (tenzij het natuurlijk een evenement is met kledingvoorschriften). Als jij je ongemakkelijk voelt in je outfit, gaat je date merken dat je niet lekker in je vel zit.

Tip 2: sex sells

Het is een feit waar we niet omheen kunnen: seks verkoopt. Kies daarom een outfit die je positieve kanten accentueert. Gespierde mannen mogen best hun spieren laten zien, terwijl vrouwen met rondingen hier ook wat aandacht op mogen vestigen. Hoge hakken mogen zeker (zolang het niet tegen tip 3 ingaat). Een beetje huid laten zien, is ook niet verkeerd. Houd het wel beschaafd.

Tip 3: kleed je naar de gelegenheid

We noemden het net al: kledingvoorschriften. In dat geval zul je je moeten kleden naar het evenement. Maar ook in andere situaties kleed je je naar de activiteit. Ga je naar het strand of een pretpark? Dan valt een smoking af, net zoals zwemkleding in een restaurant niet gaat. Doe je iets actiefs, trek dan iets aan waar je je vrij in kunt bewegen. Hoewel het misschien lastig van tevoren is in te schatten, wil je niet teveel over- of underdressed zijn ten opzichte van je date. Hoe meer jullie qua kleding zijn afgestemd, hoe beter.

Tip 4: houd het klein

Nee, dit is geen tip om zo bloot mogelijk te gaan. De eerste date is hopelijk eentje waar vele met dezelfde persoon op zullen volgen. Trek dus niet (letterlijk) alles uit de kast voor je outfit op deze eerste date. Je hoeft er niet als een grijze muis bij te zitten, maar over het algemeen is het beter om wat ingetogener gekleed te gaan op een eerste date.

Tip 5: bij twijfel…

Sta je al een uur in je kast te staren met de vorige 4 tips in je achterhoofd? Houd het dan eenvoudig. Dames: pak een jurkje en hakken uit de kast. Heren: een overhemd, spijkerbroek en neutrale sneaker of nette schoen doen de truc. Mix en match, en je hebt zo de perfecte outfit voor je eerste date gevonden!

Meer tips?

Voor meer tips en advies over dating en relatie kijk je op de website van Tim Dunant!

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment