Accessoires

Modeaccessoires

posted by Erik May 12, 2016 0 comments
shoppers

Wat is mode nou eigenlijk?

Als iets in de mode is, betekent dat iets op een bepaald moment populair wordt gevonden. Kleding wat je zelf draagt wordt vaak ook mode genoemd. Vaak weten stylisten al wat in het volgende seizoen in de mode is, maar mode is niet alleen kleding, ook modeaccessoires zoals sjaals, mutsen, tassen en riemen behoren tot modetrends. Mode veranderd heel vaak, als je naar foto’s van een paar jaar terugkijkt dan denk je vast ‘’Wat had ik daar aan’’. Dit komt omdat de kleding die je toen droeg in die tijd in de mode was.

Welke soorten modeaccessoires zijn er allemaal?

Mode verandert vaak en het zijn niet alleen kleren die veranderen, accessoires veranderen ook. Enkele voorbeelden van modeaccessoires zijn: tassen, hoeden en sieraden. Met modeaccessoires maak je jouw outfit eigenlijk helemaal af, want zonder sieraden of iets dergelijks is iedere outfit eigenlijk een beetje saai.

De drie modeaccessoires van 2016:

Tassen: Tassen werden vroeger al gebruikt voor verschillende doeleinden. Mannen als vrouwen kunnen er gebruik van maken. Vroeger hadden kleding nog geen binnenzakken, dit hield in dat men tassen gingen maken en het gingen gebruiken om geld en andere spullen mee te nemen. Nuis een tas een echt modeaccessoire geworden. Elke vrouw heeft er wel minstens een. Mannen hebben ook wel tassen, maar gebruiken het minder dan vrouwen.
Hoeden: Een hoed is een vorm van een hoofddeksel, maar wordt vaak gebruikt als versiering. Mensen dragen hoeden omdat ze het mooi vinden staan. Een hoed wordt vaak gedragen als het warm weer is en het zonnetje schijnt. Het is mooi en het beschermd je hoofdhuid ook nog.
Sieraden: Sieraden zijn objecten die op het lichaam gedragen worden, mensen dragen het meestal omdat ze het mooi vinden, net als bij de hoeden. Een sieraad kan gemaakt zijn van goud, zilver, plastic of glas. Enkele vormen van sieraden zijn: kettingen, armbanden en ringen.

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment