Mode

Het colbert; onmisbare voorjaarsbasic!

posted by Erik June 6, 2017 0 comments
_72A7122af

Van stralende zon met aangename temperaturen naar regen met een frisse wind; in Nederland weet je het nooit. Daarom is een colbert onmisbaar in het voorjaar! Het maakt je casual outfit namelijk net wat gekleder en zorgt voor wat extra warmte. Kortom: een colbert is een goede investering! Het maakt elke look compleet en is eindeloos te combineren. In onze blog wat tips waar je op moet letten bij aanschaf van een colbert.

#1 Is je colbert Suitable?

Let op de juiste maat. Colberts zijn er over het algemeen in confectiematen zoals 50 en 52. Daarnaast heb je kwartmaten voor de bourgondische man die meer geniet van een glaasje wijn met kaasplankje dan een avondje in de sportschool. Een makkelijk rekensommetje: heb je normaal maat 50 maar valt deze net wat te nauw? Deel het door 2 en je hebt de voor jouw juiste kwartmaat! Voor de heren die wat langer zijn en vaak problemen hebben met te korte mouwen zijn er lengtematen. Hier geldt: neem je confectiemaat, bijvoorbeeld 50 en doe dit plus 1 en maal 2. Jouw ideale lengtemaat is in dit geval 102. Het is even rekenen maar dat moet goedkomen ;-)

#2 Mijn moment, mijn colbert!

Let er bij de aanschaf van een blazer goed op met welke reden je hem koopt. Wil je hem zakelijk dragen? Is het een aanschaf om jouw casual garderobe een smart twist te geven? En ook niet onbelangrijk: ben je van plan om hem vaak te dragen? Het zou namelijk erg vervelend zijn als je een hele trendy print of kleur koopt en je hem vervolgens eigenlijk maar met 1 outfit kan combineren. Basic kleuren als donkerblauw of grijs zijn ideaal voor een smart business look. Combineer met stijlvolle chino’s en een klassiek wit overhemd. Gaat jouw voorkeur naar bijzondere details? Let dan op stijlvolle knopen of afwijkende stiksels. Dit maakt je outfit net wat opvallender en meer casual. Ga jij voor een trendy zomerse look kies dan een van de  zandkleuren, stijlvol en klassiek met een zomerse twist!

#3 Ga diep door het stof.

De meeste klassieke colberts zijn gemaakt van wol. Dit is heel logisch gezien het feit dat dit ademend en warm tegelijk is. Nu we richting de zomer gaan zijn linnen herenblazers erg in trek, door de lichte en luchtige uitvoering geeft dit je outfit de perfecte zomerse look. Is de casual stijl jouw favoriet kijk dan zeker naar de colberts gemaakt van katoen, gecombineerd met synthetische stoffen als polyester en viscose. Deze stoffen bevorderen de levensduur van je colbert aanzienlijk. Combineer dit met een basic T-shirt, een stoere denim en trendy sneakers en je kunt stijlvol de zomer in!

Bij het kopen van een colbert is het uiteraard ook van belang dat hij comfortabel draagt. De mouwen moeten niet te lang zijn, 1cm van de mouw mag er onderuit steken, de schouders horen aan te sluiten en het is belangrijk dat je het bovenste of middelste knoopje, in geval van een 3 knoops model, dicht hebt terwijl je loopt of staat. Een ongeschreven moderegel, die al dansend op een feestje best vergeten mag worden. Wil je weten waar je een mooi cobert of andere herenkleding online kunt vinden? Ga dan naar Suitable.be!

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment