Uncategorized

Welke schooltas gebruikt jouw kind?

posted by Erik May 28, 2019 0 comments
bags-brown-carriage-575435

Als je kind naar de middelbare school gaat, moeten er belangrijke keuzes worden gemaakt. Niet alleen moet er worden gekozen voor een school, maar ook zaken als een nieuwe, grote fiets, een agenda en zeker ook een nieuwe schooltas moeten worden uitgezocht.

Vroeger

Vroeger was het makkelijk. Ging je naar de middelbare school, dan kreeg je een boekentas. Het liefst zon grote, leren, waar al je boeken netjes in bleven. Die jaren liggen echter al een flinke tijd achter ons, en tegenwoordig is er geen puber meer die met zon tas gezien wil worden. Zon boekentas is misschien goed voor de staat van de schoolboeken, maar killing voor de reputatie, zo luidt de mening van de gemiddelde tiener.

Gelukkig zijn er prima alternatieven te koop. Het uitkiezen van een schooltas is voor veel kinderen een belangrijke, grote stap, dus kies er als ouder vooral niet zelf eentje uit bij wijze van verrassing. Dit zal niet worden gewaardeerd. Beter is het om samen met je kind op zoek te gaan naar de juiste tas. Als ouder kun je hier proberen iets te sturen als het gaat om zaken als stevigheid, kwaliteit en duurzaamheid, terwijl het kind vooral zal kijken naar de juiste kleur en het juiste merk.

Rugtas

De meest gebruikte schooltas is nog altijd een rugtas. Prima, want zeker als deze op de juiste manier gedragen wordt (dus met allebei de banden over de schouders) is dit misschien wel de beste manier om al die zware schoolboeken te vervoeren zonder last te krijgen van de rug. Het populairste merk is Eastpak, veel kinderen zullen dus ook voor een tas van dit merk kiezen. Een Eastpak rugtas zal ook bij de meeste ouders op goedkeuring kunnen rekenen. De tassen zijn stevig, groot genoeg voor alle boeken, zitten degelijk in elkaar en gaan vaak een heel schoolleven mee. Ze zijn er in verschillende groottes en vooral heel veel verschillende kleuren.

 

Handtas

Waar jongens vrijwel allemaal met een Eastpak rugtas rondlopen, kiezen veel meisjes tegenwoordig voor een handtas, bijvoorbeeld een Cowboysbag.In zon Cowboysbag passen natuurlijk niet alle schoolboeken, maar zij lossen dit op door tussen de lessen door steeds de boeken uit het kluisje te verwisselen. Alhoewel een handtas eigenlijk niet is gemaakt om schoolboeken te vervoeren, zal het met steeds de boeken voor 1 of 2 lessen erin wel lukken. Let er wel op dat je een stevige, goede tas koopt. Goedkoop betekent bij een tas die veel wordt gebruikt tenslotte vaak duurkoop; na een paar weken in het nieuwe jaar alweer een nieuwe tas moeten kopen is ook niet de bedoeling.

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment