Uncategorized

Met deze gratis kredietkaart kan jij gelijk shoppen

posted by Erik January 17, 2022 0 comments

viktor-forgacs-ep4yZx4taUY-unsplash

Voordat je gaat shoppen met je gratis kredietkaart van Visa of Mastercard, is het belangrijk dat je van tevoren weet wat een kredietkaart is, wat het verschil is tussen een kredietkaart en een normale bankpas en waar je op moet letten.

Een kredietkaart wordt ook wel een creditcard genoemd. Deze kredietkaart kan gebruikt worden als een betaalkaart. Het is mogelijk om betalingen en andere geldafhalingen te doen zonder dat deze direct van de rekening gedebiteerd worden. Degene die de kredietkaart heeft uitgegeven, geeft jou dan krediet. De uitgever van zo een kredietkaart is meestal de bank. Wanneer je gebruik maakt van een kredietkaart dan worden de betalingen en geldafhalingen gebundeld. Deze worden 1 keer per maand van de rekening gedebiteerd. Een kredietkaart is dus anders dan een normale bankkaart. Wanneer je gebruik maakt van een normale bankkaart, dan kun je het geld uitgeven wat je daadwerkelijk hebt. Bij een kredietkaart kun je geleend geld uitgeven. Dit is het grootste verschil tussen deze twee. Waar je op moet letten bij een kredietkaart is dat je vaak bijkomende kosten hebt. Verder heb je te maken met hoge rentes. Hierdoor is het mogelijk om een schuld op te bouwen. Wanneer je een schuld hebt opgebouwd dan wordt dit aangemeld bij het BKR. BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. De vermelding blijft zo een 5 jaar staan na de beŽindiging van de leenovereenkomst.

Wat zijn de voordelen van een kredietkaart?

Een kredietkaart brengt vele voordelen met zich mee. Een van de bekendste voordelen is dat de betaling wordt uitgesteld tot aan het einde van de maand. Met de Visa of Mastercard kredietkaarten is het mogelijk dat je een gratis kredietkaart kunt krijgen. Het kost helemaal niets. Je kunt vandaag iets aanschaffen en het wordt aan het eind van de maand gedebiteerd. Een ander voordeel is het doen van betalingen op het internet. Er zijn bepaalde sites waarbij de betalingen met een kredietkaart gedaan moet worden. Er zijn ook bepaalde landen waarbij het nodig is om een kredietkaart te hebben. denk bijvoorbeeld aan Amerika. De kredietkaarten zijn niet alleen handig voor online shopping en andere landen. Je kunt de kredietkaarten ook gebruiken in een restaurant. Het voordeel van de Visa en Mastercard kredietkaarten zijn dat het gratis is. Het is ook mogelijk om ergens anders een goedkope creditcard te bemachtigen.

De 3 categorieŽn van kredietkaarten

Voordat je gelijk kunt gaan shoppen met je kredietkaart, is het handig om te weten welke kredietkaarten er zijn en welke dan ook het beste bij je past. Allereerst heb je de zogeheten klassieke kredietkaart. Hierbij heb je een jaarlijkse kost van zo een Ä 0 tot Ä 30. De gebruikslimiet is hier Ä 3000. Dit betekent dat het maximale op Ä 3000 zit. Naast de klassieke kredietkaarten heb je ook de gold kredietkaarten. Hier ligt de jaarlijkse kost tussen de Ä 25 en Ä 70. Hierbij is het mogelijk om maandelijks de uitgaven tot Ä 5000 toe te laten. In de jaarlijkse bijdrage zitten ook de kosten van de verzekeringen. De laatste variant is de Platinum kredietkaarten. Hierbij is het gebruikslimiet veel hoger. Wanneer je gebruik maakt van een Platinum kredietkaart dan liggen de kosten wat hoger, maar je hebt wel meer diensten en verzekeringen. Dit is dan weer een voordeel.

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment