Uiterlijk

Helemaal hip: lakschoenen met veters

posted by Erik October 20, 2016 0 comments
lakschhoenen

Behalve sneakers zijn ook de veterschoenen weer helemaal terug. Lange tijd deden we het met pumps, sandalen en enkellaarsjes, maar sinds de mannenschoen er ook voor vrouwen is, is de veterschoen begonnen aan een gestage opmars. Met als hoogtepunt de veterschoen uitgevoerd in lakleer, want wat zijn we toch gek op dat glimmende spul.

Strenge veterschoen

Op de één of andere manier hebben de vetertjes een strenge en toch pittige uitstraling. Vrouwelijk dus, maar eentje om voor op te passen. Vrouwen met haar op de tanden werden ze vroeger genoemd. Schooljuffrouw, minister van Rijkswaterstaat of de leerplichtambtenaar. Allemaal van die beroepen waarin je vrouwen met veterschoenen verwacht. Maar de veterschoen heeft een gedaanteverwisseling ondergaan.

Nog pittiger, minder streng

Vooral door het gebruik van veel details en het gebruik van lakleer en slang motief, is de veterschoen heel erg modieus geworden. Je draagt hem net zo goed onder een minirok als onder een capri. Je kan ermee door de plassen stampen want ze zijn natuurlijk oersterk en waterdicht, maar ook ermee flaneren als het weer het toe laat. Er is zelfs een veterschoen met een kleine hak die er werkelijk heel uitdagend uitziet.

Combineren met veterschoenen

De veterschoen met hak van Gabor kun je ook prima combineren met de nieuwe trend van “hoogwater”: de flaired jeans. Een spijkerbroek die van onder iets korter is dan normaal en een beetje wijd uitloopt. Hierdoor komen je veterschoenen goed uit de verf. Want je weet toch wel hoe je gemonsterd wordt? Van onder tot boven, dus je schoenen vallen als eerste op.

Platte veterschoenen nemen je overal mee naar toe

Onder een legging of strakke spijkerbroek staan platte veterschoenen heel stoer. En wanneer je eens je mantelpakje uit de kast haalt omdat je naar die belangrijke klant moet voor een grote opdracht, dan trek je toch echt die grijze lakschoenen aan met hak. Niet om je hakken in het zand te steken natuurlijk, want je blijft liever op goede voet. Zo heb je in ieder geval een mooie, zeer indrukwekkende voet tussen de deur!

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment