Mode

3 dingen die je nog niet wist over PME Legend

posted by Erik July 28, 2022 0 comments
pexels-waldemar-brandt-2129970

Als je op zoek gaat naar de producten in een PME Outlet sta je versteld van de kwaliteit van die producten. Vooral als ze worden vergeleken met de kleding van andere merken valt op dat de kleding in een PME Outlet mooi is afgewerkt en dat er kwalitatief goede materialen zijn gebruikt. Dat hoef je niet eens op het label te controleren. Het is gewoon zichtbaar en voelbaar. PME Legend is een merk dat met veel succes een positie in de wereldwijde kledingmarkt heeft veroverd. Toch is het leuk om in de historie van het merk te duiken.

Sigarettenmerk

Bij het ontstaan van PME Legend, 25 jaar geleden, was er nog geen aversie tegen het roken van sigaretten. De producten die je soms nu nog in een PME Outlet vindt werden in eerste instantie gemaakt onder de oude naam: Pall Mall. Toen roken op steeds meer plaatsen in de wereld verboden werd, mocht een kledingmerk zich niet meer identificeren met een merk sigaretten. Om de collectie enigszins in ere te houden werd het merk omgedoopt tot PME, wat staat voor Pall Mall Export. Kledingmerken die tegenwoordig een plekje proberen te veroveren laten het wel uit hun hoofd om zich te identificeren met een sigarettenmerk.

Stoere uitstraling

Wat veel fans van een PME Outlet niet weten is, dat de stoere uitstraling van de producten afkomstig is uit de vliegtuigbranche. Toen het merk werd opgericht waren piloten stoere mannen, die sigaretten rookten en een donkere pilotenbril droegen. Het waren selfmade mannen, die niet te beroerd waren om vuil te worden om zelf aan de vliegtuigen te sleutelen. Dat is de reden waarom de kleding in een PME Outlet er stoer uitziet en dat de kwaliteit goed is. Bij deze stoere mannen moeten de jeans immers niet scheuren als ze een beetje gaan klussen.

Collectie

Alhoewel je nu allerlei kledingstukken kunt kopen in een PME Outlet, is het merk vooral bekend geworden van de jeans en de leren jassen. Sommige modellen van de jeans maken al jarenlang deel uit van de collectie en er zijn zelfs modellen in een 2.0 versie verschenen. De namen van de jeans en leren jassen verwijzen nog steeds naar de luchtvaart en de piloten. Dat betreft namen als Bare Metal, Commander, Aviator, Skyhawk en XV. Bij nieuwe modellen in een PME Outlet wordt die naamgeving nog steeds gehandhaafd, zoals je kan zien bij het model Nightflight.

 

Vergelijkbare blogs

Leave a Comment